NYA Kablo Nedir ?

Tarihindeki en önemli buluş elektriğin icadı denebilir. Elektrik iletimin sağlanması için taşınması gerekir. Bu taşıma işlemini çeşitli elektrik kabloları ile sağlanır. Bu yazımızda sık kullanılan elektrik kablolarından biri olan NYA kablodan bahsedeceğiz. NYA Kablo nedir, NYA kablo çeşitleri nelerdir? Gelin hep birlikte öğrenelim.

Elektrik kablolarının içerisinde tel örgüler vardır.. Bu tel örgülerin yapısında altın, bakır ve gümüş olarak üretilmektedir. Kablolar farklı tür ham maddeden oluşabilirler. Nedeni ise tek bir ham maddeden üretilen bir kablo çeşidi farklı iletim ortamlarında aksaklıklara yol açabilir.. NYA kablolar bakırlardan üretilmiştir. 

NYA kablolar "tek damarlı kablolar" olarak adlandırabileceğimiz grubun içerisindedir. Ama yalnızca bu grupta incelemek yeterli olmaz çünkü tek damarlı kablo olarak geçen NYA kablolar da kendi arasında çeşitlere ayrılmaktadır. Dolayısıyla yazımızın ikinci kısmında nya kablo çeşitleri nelerdir sorusuna cevap arayacağız.

Vefa Elektrik Karaköyde Bulanan Mağazamızda siz değerli müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Led Ampul, Öznur Kablo NYA, Cata Aydınlatma, Hes Kablo, VİKO